Maandag weer bereikbaar vanaf 08:30 uur
Telefoon: 033 - 47 00 000
Selecteer uw vestiging:AmersfoortBeverwijk

Gecertificeerd als Great Place to Work

Wij zijn voor het tweede jaar op rij gecertificeerd als Great Place to Work! Dit houdt in dat wij voldoen aan hoge eisen voor goed werkgeverschap. Binnen Bosveld heerst een cultuur van vertrouwen, prestatie en plezier. Volgens René Brouwers, directeur van Great Place to Work Nederland, presteren organisaties die daaraan voldoen beter.

Great Place to Work Nederland onderzoekt hoeveel vertrouwen, trots en plezier er aanwezig is binnen organisaties. Dit wordt gedaan door een waardering te geven aan het beschreven HR beleid en door de mening te vragen van medewerkers op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. De organisaties die op beide onderdelen de vereiste scores behalen mogen direct de titel ‘Great Place to Work Certified’ dragen.

In 2018 deden wij voor het eerst mee aan de verkiezing van Great Workplaces en eindigden toen direct in de Top-10 van de categorie Best Medium Workplaces. Of wij ook dit jaar weer een plek in de Top 10 bemachtigen moet nog blijken. Deze lijst maakt Great Place to Work eind maart 2020 bekend tijdens het Best Workplaces event.


TROTS

Ben van Zanten, onze algemeen directeur, vertelt vol enthousiasme: “Wij zijn ongelooflijk trots op de certificering, omdat het tastbaar maakt wat we binnen Bosveld elke dag ervaren. Ik denk dat vooral onze unieke bedrijfscultuur en ons openboekmanagement ervoor zorgen dat wij een Great Place to Work zijn. Het is mooi dat dit ook door een externe partij erkend wordt. Het meest trots ben ik op de positieve beoordelingen in het onderzoek van onze medewerkers”. Hieruit blijkt dat medewerkers trots zijn om bij Bosveld te werken en dat nieuwe medewerkers zich snel welkom voelen. Vooral het onderdeel kameraadschap scoort met 87% hoog. “Dat is fantastisch om te horen!” 
In het onderzoek vertelt een medewerker over Bosveld:  “Een leuke club mensen die betrokken zijn met elkaar en die hard willen werken om resultaten te bereiken”.


BOSVELD ALS GREAT PLACE TO WORK

Dat Bosveld nogmaals en als enige in haar branche gecertificeerd is als Great Place to Work is een bevestiging van de overtuiging dat mensen het verschil maken. “Want als medewerkers enthousiast zijn, worden klanten dat ook. Andersom werkt dat niet: probeer maar eens superenthousiaste klanten te krijgen met matige of ongemotiveerde medewerker. Daarom staan bij ons medewerkers op #1”, vertelt Ben vol overtuiging.  Deze cultuur bewaken en versterken wij door iedere dag met Plezier en Prestatie (PeP) de medewerker daadwerkelijk op #1 te zetten. Dankzij de onderzoeken van Great Place to Work heeft Bosveld nog beter inzicht gekregen in wat het werken bij Bosveld zo leuk en interessant maakt. En wat er verbeterd kan worden om medewerkers nog meer het gevoel te geven dat zij op #1 staan.
“Bij Bosveld gaan Plezier en Prestatie (PeP) hand in hand; met plezier bereik je een prestatie en de prestatie levert weer plezier” – aldus Ben van Zanten.


OVER GREAT PLACE TO WORK

Een Great Place to Work-traject biedt organisaties een duurzame ontwikkeltool om inzicht te krijgen in het verbeterpotentieel op basis van medewerkersinput en om de organisatiecultuur te verbeteren. Via erkenning van goed werkgeverschap streeft Great Place to Work Nederland ernaar om organisaties te stimuleren hun mensen op de eerste plek te zetten en daarmee om nog meer mensen de kans te geven om te kunnen werken bij een geweldige werkgever. Hun aanpak hanteren zij wereldwijd in 57 landen bij jaarlijks ruim 6.000 organisaties. Zij zijn het enige onderzoek dat niet alleen vraagt naar de mening van de medewerkers, maar ook de organisatiecultuur meeneemt.