Ik heb een vonnis of dwangbevel ontvangen. Wat is een betekening van het vonnis/dwangbevel?

De rechter heeft bepaald dat u moet betalen. Het kan zijn dat u daarnaast nog andere dingen moet doen of laten. Dit heet een vonnis. Onze deurwaarders geven u dit vonnis, zodat u weet dat u moet betalen. Daarnaast vertelt de deurwaarder u (er wordt ‘bevel gedaan’) dat u moet doen wat de rechter zegt.

Een dwangbevel betekent dat u verplicht bent om te betalen, zonder dat u bij de rechtbank bent geweest. Deze dwangbevelen zijn net zo krachtig als de uitspraak van een rechtbank.

Als u niet vrijwillig doet wat de rechter u heeft opgelegd, mag Bosveld volgens de wet zorgen dat u alsnog betaalt. Dit kan bijvoorbeeld door het innemen van een deel van uw inkomen of andere eigendommen. Dit doet de deurwaarder middels een beslaglegging.

LET OP: De kosten van het dwangbevel en beslaglegging komen ook voor uw rekening.


Wat kan ik doen als ik een vonnis of dwangbevel heb ontvangen?

Het is heel belangrijk dat u het bedrag op tijd betaalt aan ons kantoor. In het vonnis of dwangbevel staat duidelijk welk bedrag u wanneer moet betalen. Bekijk hier onze betaalmogelijkheden.


Kan ik na het ontvangen van een vonnis of dwangbevel nog later betalen of een betalingsafspraak maken?

Kunt u het hele bedrag echt niet in één keer betalen? Probeer dan een betalingsafspraak te maken met ons.

Een eerste voorstel kunt u doen via info_at_bosveld.nl. Om een betalingsafspraak te kunnen maken, hebben wij inzicht op uw financiële situatie nodig. Sluit stukken over uw inkomsten en uitgaven bij.

Als u de betalingsafspraak niet nakomt, vervalt deze en kunt u geen nieuwe betalingsafspraak maken. In dat geval moeten wij de betaling op een andere manier zien te ontvangen. Kunt u uw betalingsafspraak onverwacht niet nakomen? Bel ons dan zo snel mogelijk op 033 - 47 00 000.

Noem altijd uw dossiernummer. Het dossiernummer staat in al onze brieven en e-mails.