Morgen weer bereikbaar vanaf 08:30 uur
Telefoon: 033 - 47 00 000
Selecteer uw vestiging:AmersfoortBeverwijk


Ik heb een vonnis of dwangbevel ontvangen. 

Wat is een betekening van het vonnis/dwangbevel?

De rechter heeft bepaald dat u moet betalen. Het kan zijn dat u daarnaast nog andere dingen moet doen of laten. Dit heet een vonnis. Onze deurwaarders geven u dit vonnis, zodat u weet dat u moet betalen. Daarnaast vertelt de deurwaarder u (er wordt ‘bevel gedaan’) dat u wordt geacht te doen wat de rechter zegt.

Een dwangbevel betekent dat u verplicht bent om te betalen, zonder dat u bij de rechtbank bent geweest. Deze dwangbevelen zijn net zo krachtig als de uitspraak van een rechtbank.

Als u niet vrijwillig doet wat de rechter u heeft opgelegd, mag Bosveld volgens de wet zorgen dat u alsnog betaalt. Dit kan bijvoorbeeld door het innemen van een deel van uw inkomen of andere eigendommen. Dit doet de deurwaarder middels een beslaglegging. De kosten van het dwangbevel en beslaglegging komen ook voor uw rekening.


Wat kan ik doen als ik een vonnis of dwangbevel heb ontvangen?

Het is heel belangrijk dat u het bedrag op tijd betaalt aan ons kantoor. In het vonnis of dwangbevel staat duidelijk welk bedrag u wanneer moet betalen. Bekijk hier onze betaalmogelijkheden.


Kan ik na het ontvangen van een vonnis of dwangbevel nog later betalen of een betalingsafspraak maken?

Kunt u het hele bedrag echt niet in een keer betalen? Doe ons dan een voorstel voor een betalingsregeling. Om een betalingsafspraak te kunnen maken vragen wij u om informatie met ons te delen over uw inkomsten, uitgaven en eventuele andere schulden. 

Kunt u uw gemaakte betalingsafspraak onverwacht niet nakomen? Bel ons dan zo snel mogelijk op 033 - 47 00 000 om samen naar een oplossing te zoeken. Als u niet op tijd contact opneemt en de betalingsafspraak niet nakomt, vervalt deze en kunt u geen nieuwe betalingsafspraak maken.