Morgen weer bereikbaar vanaf 08:30 uur
Telefoon: 033 - 47 00 000
Selecteer uw vestiging:AmersfoortBeverwijk
Blog

Verlaag het debiteurenrisico door in te spelen op persoonlijkheidsstijlen

Insights, DISC, Energy Drives en ga zo maar door. Een of meerdere van deze persoonlijkheidstesten zijn u vast bekend. Wellicht werkt uw organisatie er ook mee, maar de kans is dan wel groot dat er vanuit HR-doeleinden of teambuilding mee wordt gewerkt. Naast inzicht krijgen in de eigen persoonlijkheidsstijl, leren we vaak ook andere stijlen te herkennen. Zodat we hier in teamverband beter mee omgaan.

 

Hartstikke goed. Sterker nog, wij hebben goed nieuws, want uw debiteurenteam kan het ook inzetten om het debiteurenrisico van uw bedrijf te verlagen. Bij een goede implementatie kunt u het debiteurenrisico met 12,8% verlagen. Best interessant toch? Daarom delen we in dit artikel onze aanpak met u. Deze aanpak hebben wij ontwikkeld op basis van de DISC-methode.

 

Verlaag uw debiteurenrisico door uw team in te laten spelen op DISC-profielen

Zoveel mensen, zoveel persoonlijkheden. Zo ook bij uw klanten. En toch is er vaak een rode draad te bekennen in al die verschillende persoonlijkheden. Leer uw team om persoonlijkheidskenmerken te herkennen. Dit begint bij het zelf doen van een DISC-test, zodat de collega’s weten wat hun eigen stijl is. Vervolgens kunt u de onderlinge profielen van het team met elkaar bespreken, zodat de teamleden deze leren herkennen.

De DISC-methode kent 4 stijlen en deze hebben wij ook aangehouden in onze aanpak:

  • Dominant
  • Interactief
  • Stabiel
  • Consciëntieus

Deze stijlen laten zien hoe mensen handelen en reageren onder bepaalde omstandigheden. Dit heeft invloed op het gedrag, communicatie, de reactie op spanning en stress en nog veel meer.

Natuurlijk is dat super interessant om überhaupt te weten over uw klanten en doelgroepen, maar wist u dat dit ook heel toepasbaar is voor een betere cashflow? Hoe dan? Wanneer uw klant een betaling open heeft staan, levert dit vanzelfsprekend een bepaalde vorm van stress op. Door te voorspellen hoe uw klant op deze omstandigheden reageert, kunt u uw benadering zo aanpassen dat u de grootste kans heeft om te incasseren.

Hoe herkent u de stijlen? En hoe zet u ze effectief in om het debiteurenrisico te verlagen?

Download direct de whitepaper Stappenplan: in 3 stappen naar sneller betaalde facturen. U leest meer over hoe u het debiteurenrisico verlaagt door in te spelen op de persoonlijkheidsstijlen en een persoonsgerichte aanpak.