Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur
Telefoon: 033 - 47 00 000
Selecteer uw vestiging:AmersfoortBeverwijk

Laatste herinnering factuur versturen? Gebruik onze ‘gentle reminder’

U heeft al meerdere betalingsherinneringen gestuurd, maar uw klant betaalt niet. Dat is natuurlijk erg vervelend. U heeft namelijk helemaal geen zin (en tijd) om een incassoprocedure op te starten, dit voorkomt u liever. Maar u wilt tegelijkertijd wél graag uw geld terugkrijgen, logisch. Maar er is nog een optie om uw geld snel te krijgen: het laten sturen van een gentle reminder-brief. Oftewel, een allerlaatste herinnering op Bosveld-papier. En dat werkt, want wist u dat 60% van de niet-betalende klanten na ontvangst onze 1e ‘gentle reminder’ direct betaalt? Dit is in uw voordeel, want u bespaart op juridische kosten én behoudt de lange termijn-relatie met uw klant. Oftewel, een win-win situatie. Want uw klant is natuurlijk ook beter af zonder incassoprocedure.

 

Incassokosten en juridische kosten voorkomen door een gentle reminder

We versturen een gentle reminder wanneer er na enkele herinneringen nog geen betaling is gedaan. Oftewel, om aan te kondigen dat wanneer er nu niet betaalt wordt, u een incassotraject gaat starten. Daarom wordt een gentle reminder ook wel een pre-incasso-brief of een WIK-brief genoemd. Deze reminder valt tussen het pre-incasso en het incassotraject. Uw klant krijgt hierin voor de laatste keer de kans de vordering te voldoen zónder dat er extra incassokosten bijkomen. Daarmee wordt voorkomen dat uw relatie met de klant onder druk komt te staan.

De gentle reminder wordt op ons briefpapier gedrukt en voldoet aan alle wettelijke eisen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat uw klant duidelijk ziet dat wanneer hij of zij niet betaalt, de vordering overgedragen wordt aan ons: een incasso en gerechtsdeurwaardersbureau. Meestal heeft dit een positieve invloed op hoe snel er wordt betaald, het toont namelijk aan dat u deze kwestie serieus opneemt. Door uw klant zo snel mogelijk te laten betalen voorkomt u een juridische procedure en/of zitting en daarmee hoge kosten voor u én uw klant.  

Wilt u liever zelf incasseren? Wij hebben enkele tips gebundeld in een stappenplan waarmee u in 3 stappen naar 20% meer betaalde facturen kan gaan. Download hier het stappenplan


Ik wil een gentle reminder versturen

Bedankt voor uw bericht, u hoort binnen 3 werkdagen van ons. Nog een fijne dag toegewenst.