Maandag weer bereikbaar vanaf 08:30 uur
Telefoon: 033 - 47 00 000
Selecteer uw vestiging:AmersfoortBeverwijk

De mogelijkheden voor schuldhulp


Het kan gebeuren dat uw financiële situatie een onverwachte wending heeft gekregen. Vaak staan dit soort incidenten niet op zichzelf en heeft het te maken met mismanagement van de financiële situatie.

Het is van groot belang dat u zo snel mogelijk aan de bel trekt als het financieel steeds zwaarder wordt. Gelukkig hoeft u er niet alleen voor te staan. Samen met een schuldhulp instantie kunt u uw financiële situatie weer onder controle kan krijgen. Hoe uitzichtloos deze ook lijkt. Naast uw gemeente bieden de volgende instanties ook verschillende vormen van hulp aan:

Schuldenwijzer.nl
Op het platform Schuldenwijzer kunt u in één overzicht alle actuele informatie vinden over uw schulden. Het platform biedt inzicht in het Digitaal Beslagregister (DBR) daar worden alle (door deurwaarders gelegde) beslagen op periodieke inkomstenverhoudingen (arbeidsverhoudingen, uitkeringen, toeslagen en pensioenen) geregistreerd. 

 

Het juridisch loket
Het Juridisch Loket geeft gratis juridisch advies, via de website wordt u geholpen met informatie, tips en voorbeeldbrieven. Wij kunnen u ook persoonlijk advies geven. 

 

Het Nibud
Het Nibud is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens.

 

Zelfjeschuldenregelen.nl
De website zelfjeschuldenregelen.nl is er om mensen met beginnende financiële problemen te helpen een oplossing uit te werken. Met de invultool maakt u zelf en realistisch aflosplan.

 

Stadsring51
Bij Stadsring51 kunt u als inwoner van Amersfoort en Leusden gratis en direct terecht voor hulp bij schulden. 

 

0800-8115 
Het telefoonnummer 0800-8115 is landelijk gratis en anoniem te bereiken voor mensen met geldzorgen. Medewerkers van 0800-8115 denken mee en brengen mensen met geldzorgen in contact met lokale hulp. 

 

Geldfit
Zelf op zoek naar de beste hulpinstantie? Ga naar www.geldfit.nl. Vul daar gegevens in en daaruit wordt bepaald met welke instantie u het beste contact op kan nemen (met contactgegevens). Het verschilt namelijk per persoon en per situatie welke hulp en instantie daarbij past. 
Contact:
8.30 – 17.00 uur
085 013 64 77.
helpen_at_geldfit.nl

 

ONSbank

ONSbank biedt jongeren een weg uit de schulden. Samen werken ze aan je persoonlijke ontwikkeling en een blijvende verandering van je leven. Het is voornamelijk voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar.

Bij ONSbank volg je dan een (kosteloos) programma van in totaal 6 maanden. Eerst regelen we samen de schulden. En daarna ontmoet je in workshops kunstenaars, theatermakers, muzikanten, fotografen en sporters. Stuk voor stuk eigenzinnige, gemotiveerde en super inspirerende mensen. Zij zorgen ervoor dat jij jezelf beter leren kennen.

Contact:
Debiteur kan via de website Whatsappen of zich aanmelden via een formulier: https://www.onsbank.nl/
Oudemanhuispoort 4-6 | kamer OMHP E1.01A
1012 CN Amsterdam
 

 

Aanmelden schuldhulpverlening bij uw gemeente

Aanmelden voor schuldhulp heeft een wachttijd van zo’n 4 weken. Binnen die tijd moet uw gemeente een eerste gesprek met u inplannen. Wanneer er sprake is van een dreigende situatie kunt u vaak sneller terecht. Een dreigende situatie doet zich voor als u

  • uw huis wordt uitgezet
  • uw gas, water of elektriciteit wordt afgesloten
  • uw zorgverzekering wordt beëindigd

Meer informatie over de schuldhulpverlening kunt u vinden bij het Juridisch Loket of bij uw eigen gemeente. 

  

 

 

Bewind

Wettelijke schuldsanering