Vandaag bereikbaar vanaf 08:30 uur
Telefoon: 033 - 47 00 000
Selecteer uw vestiging:AmersfoortBeverwijk
Blog

​Lancering Online Platform Schuldenwijzer ​

Op 18 oktober j.l. is Schuldenwijzer officieel gelanceerd. De openingshandeling werd uitgevoerd door Marco Florijn van het NVVK (de branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren). Als ambassadrice vertelde Annemarie van Gaal (financieel expert) hoe trots ze is op het initiatief Schuldenwijzer en onderstreepte het grote belang ervan.

Schuldenwijzer is een platform waar burgers in één overzicht alle actuele informatie kunnen vinden over hun schulden. Het platform biedt inzicht in het Digitaal Beslagregister (DBR) waarmee het mensen met schulden kan helpen meer grip te krijgen op hun situatie. In het DBR worden alle (door deurwaarders gelegde) beslagen op periodieke inkomstenverhoudingen (arbeidsverhoudingen, uitkeringen, toeslagen en pensioenen) geregistreerd. 


BOSVELD EN SCHULDENWIJZER

Patrick Plate, Gerechtsdeurwaarder bij Bosveld, is mede initiatiefnemer van Schuldenwijzer. “Het doel van het Digitaal Beslagregister is om onnodige kosten voor de schuldenaar te voorkomen en de beslagvrije voet (de inkomsten waar geen beslag op mag worden gelegd) te bewaken, vertelt Patrick. Schuldenwijzer is een van de middelen om dat doel te bereiken. Het geeft burgers met schulden eindelijk dat inzicht waar ze naar verlangen”. Het platform biedt op termijn ook kansen voor partijen die zich bezighouden met incasso en schulden. 


SCHULDENWIJZER GROOT SUCCES

Op de dag van de lancering bleek Schuldenwijzer al een groot succes. Bijna 17.000 burgers logden in om hun actuele saldo te bekijken. Nog eens 40.000 mensen bekeken de website Schuldenwijzer.nl. Het onderschrijft hoe belangrijk het overzicht in schulden voor burgers is, en het onderstreept hoe belangrijk het is dat Schuldenwijzer er is! 


GEFASEERDE UITROL SCHULDENWIJZER

In de tweede fase wordt Schuldenwijzer uitgebreid met alle gerechtelijke vorderingen die bij gerechtsdeurwaarderskantoren bekend zijn. Later worden daar ook de minnelijke vorderingen aan toegevoegd. Het is de bedoeling dat ook schuldhulpverleners inzicht krijgen in de schulden van hun cliënten. Deze fase zal in 2020 voltooid zijn.

 Als derde fase is dan ook de ambitie om ook de schuldgegevens vanuit diverse overheidsinstanties toe te voegen zodat een daadwerkelijk totaaloverzicht voor burgers, schuldhulpverleners en andere professionele organisaties ontstaat.


 Meer informatie of zelf inloggen op Schuldenwijzer? Kijk dan op https://www.schuldenwijzer.nl/