Morgen weer bereikbaar vanaf 08:30 uur
Telefoon: 033 - 47 00 000
Selecteer uw vestiging:AmersfoortBeverwijk
Blog

Risicomanagement van uw debiteurenbeheer: juist nu!


Door Erwin van Wijk, toegevoegd gerechtsdeurwaarder en trainer bij Bosveld.

De versoepeling van de maatregelen rondom de coronacrisis, geven uw klanten in kwetsbare branches en sectoren na een maandenlange lockdown weer de ruimte om te ondernemen. Een groot aantal ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf heeft een flinke klap gekregen. De vraag is of sommigen deze klap nog te boven gaan komen, of de komende maanden door aanhoudende liquiditeitsproblemen om zullen vallen. En dat geldt zeker niet alleen voor bedrijven of toeleveranciers in de horeca, sport- of evenementensector. 


5x 'altijd' tips 

Crisis of geen crisis, het is altijd van cruciaal belang om proactief debiteurenbeheer toe te passen. Je loopt als accountant anders het risico zelf in betalingsproblemen te komen. Hierbij geven we u 5 tips waarmee u proactief te werk kunt gaan: 5x ‘altijd’ tips.  


    • Analyseer altijd uw eigen debiteurenportefeuille op mogelijke risico's. Bekijk om welke bedrijven het gaat, ga na hoe de vooruitzichten in de branches zijn en bepaal volgens vaste kaders of u wel of niet coulant wilt zijn;  
    • Blijf altijd in contact;  
    • Zorg er altijd voor dat u goed bereikbaar bent;  
    • Monitor altijd betalingstermijnen strak;  
    • Probeer bij betalingsproblemen altijd tot een oplossing te komen. 


In de communicatie daarover met uw klant kunt u vervolgens het beste kiezen voor motiverende gesprekstechnieken, zodat de onderliggende boodschap ‘betaal op tijd’ minder hard overkomt en u uw klanttevredenheid en de kans op directe betalingen bovendien vergroot. 


Aandacht voor uw debiteurenbeheer

Aandacht voor uw debiteurenbeheer Als accountant in het midden- en kleinbedrijf loopt uw klantenportefeuille tijdens deze coronacrisis een groter risico dan normaal. Bosveld Incasso en Gerechtsdeurwaarders te Amersfoort ziet dat de steunpakketten van de overheid niet voldoende zijn voor zowel ondernemers als particulieren. Daarnaast wordt er door sommige ondernemingen gefraudeerd met de steunaanvragen, waardoor er door deze noodlijdende bedrijven ook nog geld moet worden terugbetaald aan de staat. Blijf zeker deze komende tijd proactief kijken naar uw debiteurenbeheer, en schroom niet om bij vragen of zorgen gebruik te maken van onze expertise. 


Hulp bij uw debiteurenbeheer 

Bosveld helpt u graag verder op weg met deze tips voor een goede controle van uw debiteurenbeheer. Wanneer u meer informatie of tips wilt ontvangen of met ons wilt sparren over uw eigen debiteurenbeheer, kunt u ons bereiken via sales_at_bosveld.nl. Of bel Jeroen van de Haar (directeur) via 06-10266538 of Erwin van Wijk via 06-82238338.