Morgen weer bereikbaar vanaf 08:30 uur
Telefoon: 033 - 47 00 000
Selecteer uw vestiging:AmersfoortBeverwijk

Gentle calls: waarom werkt dit beter dan een brief?

U heeft een klant die achterloopt met een betaling en u wilt graag dat deze snel betaalt. Bellen is in dit geval het meest effectief: oftewel het maken van gentle calls. Misschien heeft u zelf geen tijd of om te bellen, of missen uw debiteurenbeheerders de benodigde ervaring en expertise op dit vlak. Wij nemen dit graag uit handen door namens uw bedrijf te bellen: onze mensen zijn gespecialiseerd in gentle calling, waarbij uw klant vriendelijk verzocht wordt de openstaande factuur te betalen.

De ervaring leert ons dat er na een telefoontje sneller wordt betaald dan na het sturen van een brief. Dat is natuurlijk niet onlogisch: bellen is veel persoonlijker dan een brief. Hoewel het persoonlijker is, kan het zijn dat uw klantrelatie door een stevig telefoongesprek in gevaar gebracht wordt. Bijvoorbeeld wanneer het telefoongesprek de verkeerde kant opgaat - er worden verwijten gemaakt, er komen emoties in het spel enzovoorts. Het is een serieuze uitdaging om een confronterend telefoongesprek in de juiste richting te leiden zodat het gewenste doel wordt behaald: de openstaande betaling voldoen. Loopt het gesprek niet zoals gehoopt? Dan kan dit serieuze schade toebrengen aan de klantrelatie. Terwijl u deze graag behoudt.


Een expert inschakelen voor gentle calls

Tot nu toe zijn uw medewerkers waarschijnlijk verantwoordelijk voor het maken van gentle calls. Maar wist u dat u gentle calling ook uit kunt besteden aan een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is? Zo weet u zeker dat er verschillende professionele technieken worden gebruikt om het gesprek zo doelgericht mogelijk te laten verlopen. Tegelijkertijd wordt uw niet-betalende klant op een zeer persoonlijke manier benaderd die het best bij hem of haar past. Dit gebeurt door middel van DISC-persoonlijkheidsstijlen. Dit alles draagt bij aan het gewenste resultaat - zorgen dat uw klant die openstaande factuur betaalt.