Maandag weer bereikbaar vanaf 08:30 uur
Telefoon: 033 - 47 00 000
Selecteer uw vestiging:AmersfoortBeverwijk

Er is beslag gelegd op mijn inboedel

Wat gebeurt er als de deurwaarder beslag legt op uw roerende zaken?

Roerende zaken betekenen spullen zoals meubels, elektronica, kleding, sieraden en auto’s. De deurwaarder maakt een verslag van alle spullen die hij of zij in beslag neemt. Dit verslag zal hij aan u geven. Daar staat in welke spullen zijn ingenomen en op welke datum deze openbaar zullen worden verkocht.

Om zeker te weten dat uw spullen goed omschreven worden, is het meestal nodig dat de deurwaarder in uw woning komt. Soms kan de deurwaarder door het raam zien en de spullen beschrijven. Dit is toegestaan volgens de wet, zolang de spullen goed worden omschreven.


Wat gebeurt er als ik niet meewerk met de deurwaarder?

Wilt u, om wat voor reden dan ook, niet meewerken met de deurwaarder? Dan kan de deurwaarder onder begeleiding van de politie (die ook hulpofficier van justitie is) naar binnen. Er komt dan ook een slotenmaker mee. De kosten die de slotenmaker maakt komen voor uw rekening.


Wat kan ik doen als de deurwaarder beslag wil leggen op mijn roerende zaken?

Het is heel belangrijk dat u het nog niet betaalde bedrag op tijd betaalt aan ons kantoor. In het vonnis is duidelijk aangegeven welk bedrag u wanneer moet betalen. U kunt snel en veilig betalen via iDEAL. U kunt het bedrag ook via de bank naar ons overmaken. Het bankrekeningnummer is Rabobank IBAN NL07RABO0162446217 op naam van Bosveld Incasso en Gerechtsdeurwaarders te Amersfoort. Vermeld in de omschrijving van uw betaling altijd uw dossiernummer. Het dossiernummer staat in al onze brieven en e-mails.


Mijn huisgenoot en/of minderjarige kind heeft een schuld, maar nu wordt er beslag gelegd op mijn roerende zaken. Wat kan ik doen?

Als onze deurwaarder spullen in komt nemen en deze niet van uw huisgenoot en/of minderjarige kind zijn, dan moet u zo snel mogelijk bewijs opsturen dat deze spullen van u zijn. Dit kan bijvoorbeeld door een aankoop bon of een huwelijks- of samenlevingscontract. Zo kunnen deze spullen niet in beslag worden genomen door de deurwaarder.