Direct betalen

Vacature Planner bij Bosveld

Ben jij onze nieuwe Planner (minimaal 24 uur verdeeld over 4 dagen)? 

Haal jij je plezier uit goede prestaties neerzetten? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging, het liefst bij een bedrijf waar medewerkers en werkplezier voorop staan? Werk je graag met enthousiaste collega’s en in een informele sfeer? En werk je graag met mensen? Als je op alle bovenstaande vragen ja antwoordt, lees dan vooral verder:


Ik wil …

Als ervaren Planner zorgen dat de deurwaarders alle exploten door heel Nederland binnen de gemaakte klantafspraken en wettelijke termijnen wegrijden. Ik vervul een belangrijke spilfunctie binnen Bosveld, waarbij ik steeds een optimale balans zoek tussen de werkvoorraad en de capaciteit en ik heb hierbij oog voor mijn collega’s in het hele proces. 


Ik ben …

Een efficiënte, resultaatgerichte, ambitieuze teamspeler die met plezier naar het werk gaat. Als ik iets moet regelen, doe ik er alles aan om dat zelf of samen met mijn team gedaan te krijgen. Met een paar telefoontjes krijg ik veel voor elkaar. Ik hou van plannen, ik ben stressbestendig en ik heb efficiëntie hoog in het vaandel staan. Een uitdaging ga ik niet uit de weg. Ik ben er gebrand op telkens mezelf of het bedrijf te verbeteren. Ik heb MBO+ werk- en denkniveau en aantoonbare werkervaring als planner. Daarbij heb ik ervaring met PTV of een soortgelijk geautomatiseerd routesysteem.


Herken jij jezelf in bovenstaande? Lees dan vooral verder. Wat krijg je?

Een dynamische, verantwoordelijke functie (minimaal 24 uur) als Planner bij Bosveld. Bij ons staan de medewerkers op nummer 1, want wij geloven er namelijk in dat super enthousiaste medewerkers per definitie leiden tot super enthousiaste klanten. Andersom werkt dat niet: probeer maar eens super enthousiaste klanten te krijgen met matige of ongemotiveerde medewerkers. Deze cultuur bewaken en versterken wij door in alles wat wij doen Plezier & Prestatie (PEP) centraal te stellen. Daarom krijg je ook een succesvol team om mee samen te werken.


Ik ga…

Aan de slag voor Bosveld. Jij zorgt dat de deurwaarders tijdig de routes hebben en zorgt dat exploten tijdig worden weggereden. Je hebt een belangrijke spilfunctie binnen Bosveld en communiceert tussen de afdelingen en de deurwaarders. Kortom, een mooie uitdaging.


Dat klinkt goed. Maar… Bosveld? 

Ja, Bosveld Incasso en Gerechtsdeurwaarders, al meer dan 30 jaar actief en gevestigd in Amersfoort. We bieden onze klanten een landelijke dekking, omdat zij hun klanten landelijk bedienen. Onze klanten bestaan onder andere uit financiële partijen, woningbouwcoöperaties en nutsbedrijven. Misschien denk je nu ‘wat stoffig’, maar bij ons werken is allesbehalve saai. Waarom? Nou… ten eerste staat Bosveld in de top 10 van Best Workplaces van Nederland 2018, waar wij heel trots op zijn! En ten tweede zijn wij continu bezig om onszelf verder te onderscheiden binnen een traditionele en competitieve markt. Onze aanpak: advies en uitvoering van cashmanagement maakt ons strategisch partner van onze klanten. Ook goed om te weten, is dat je onderdeel wordt van een team dat bestaat uit ruim 80 collega’s, die continu werken aan het behalen van optimaal resultaat voor de klant.


Wil jij deze baan?

Dan horen we graag van jou. We kijken uit naar je reactie! Stuur een mail met motivatie en CV naar: sollicitaties_at_bosveld.nl. Voor meer informatie neem je contact op met de afdeling HR via telefoonnummer 033 - 470 00 00. Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring is het maximum salaris wat bij deze functie hoort € 3.200 bruto per maand (op fulltime basis).