0
Direct betalen

Vacature Medewerker Contact Center bij Bosveld

Ben jij onze nieuwe medewerker Contact Center (32 - 40 uur)?

Haal jij je plezier uit goede prestaties neerzetten? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging, het liefst bij een bedrijf waar medewerkers en werkplezier voorop staan? Werk je graag met enthousiaste collega’s en in een informele sfeer? En werk je graag met mensen?
Als je op de meeste vragen ja antwoordt, lees dan vooral verder:


Ik wil als medewerker Contact Center…

Mijn sociale en incassovaardigheden inzetten voor de organisatie waar ik werk. Werken bij een bedrijf waar ik trots op ben. Dicht bij mezelf blijven en mijn werk uitoefenen op een manier die aansluit bij mij en het bedrijf. Een nieuwe uitdaging bij een bedrijf dat zichzelf succesvol onderscheidt in een traditionele sector. En werken in een organisatie waar winnen belangrijker is dan meedoen. 

Ik ben als medewerker Contact Center…

Resultaatgericht en ambitieus. Een echte doorzetter die oplossingsgericht is, ook bij situaties waar ik moet presteren onder druk. Als ik iets moet regelen, doe ik er alles aan om dit gedaan te krijgen. Met een paar telefoontjes krijg ik veel voor elkaar. Ik werk goed in een team en onderneem graag actie. Klantgericht is op mijn lijf geschreven en ik beheers de Nederlandse taal uitstekend (geschreven en gesproken). Ik heb een commerciële instelling, minimaal MBO+ werk- en denkniveau, aantoonbare vergelijkbare werkervaring. Daarbij heb ik kennis van de deurwaardersbranche en/of incasso- en juridische werkzaamheden.


Herken jij jezelf in bovenstaande? Lees dan vooral verder. Wat krijg je?


Een dynamische, verantwoordelijke fulltime functie (32-40 uur) als medewerker Contact Center bij Bosveld. Bij ons staan de medewerkers op nummer 1, want wij geloven er namelijk in dat super enthousiaste medewerkers per definitie leiden tot super enthousiaste klanten. Andersom werkt dat niet: probeer maar eens super enthousiaste klanten te krijgen met matige of ongemotiveerde medewerkers. Deze cultuur bewaken en versterken wij door in alles wat wij doen Plezier & Prestatie (PEP) centraal te stellen. Daarom krijg je ook een succesvol team om mee samen te werken.


Ik ga…


Aan de slag als medewerker Contact Center. Je houdt je bezig met het telefonisch incasseren van vorderingen. Dit doe je zowel in- als outbound. Daarnaast beantwoord je telefonische vragen en verstrek je op adequate wijze informatie aan debiteur en opdrachtgever. Tevens verricht je administratieve handelingen in het proces en dossier. 


Dat klinkt goed. Maar… Bosveld? 


Ja, Bosveld Incasso en Gerechtsdeurwaarders, meer dan 30 jaar actief en gevestigd in Amersfoort. We bieden onze klanten een landelijke dekking, omdat zij hun klanten landelijk bedienen. Onze klanten bestaan uit bedrijven en instellingen uit verschillende sectoren, van overheden tot bedrijven in de commerciële sector. Misschien denk je nu ‘wat stoffig’, maar bij ons werken is allesbehalve saai. Waarom? Nou… ten eerste staat Bosveld in de top 10 van Best Workplaces van Nederland 2018, waar wij heel trots op zijn! En ten tweede zijn wij continu bezig om onszelf verder te onderscheiden binnen een traditionele en competitieve markt. Onze aanpak; advies en uitvoering van cashmanagement, maakt ons strategisch partner van onze klanten. Ook goed om te weten, is dat je onderdeel wordt van een team dat bestaat uit ruim 80 collega’s, die continu werken aan het behalen van optimaal resultaat voor de klant.


Wil jij bij ons aan de slag als medewerker Contact Center?

Dan horen we graag van jou. We kijken uit naar je reactie! Stuur een mail met motivatie en CV naar: sollicitaties_at_bosveld.nl. Voor meer informatie neem je contact op met Seda Polat via telefoonnummer 033 - 470 00 00.