Direct contact: 033 47 00 000

Werkfruit vermindert het ziekteverzuim

Overgewicht en obesitas van werknemers kosten het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks €2 miljard. Die kosten vloeien voort uit productieverlies door ziekteverzuim of vervroegde uittreding uit het arbeidsproces. Nu de pensioenleeftijd opgetrokken gaat worden tot 67 jaar, is het van belang ook voor werkgevers om het personeel zo fit mogelijk te houden. Werkfruit, ook wel kantoorfruit genoemd, kan een eenvoudige bijdrage leveren.

Deze week is de Week van het Werkfruit. Promoteams delen vandaag op diverse NS-stations gratis fruit aan forenzen uit. „Het aanbieden van bananen, appels, kiwi’s en mandarijntjes op het werk biedt een gezond alternatief voor momenten dat je misschien de neiging hebt om te gaan snaaien, tussen ontbijt en lunch of voor de avondmaaltijd. Als je iedere dag fruit eet, ben je fitter en gezonder en je kan dus plezieriger en effectiever werken”, zegt Paul Rosenmüller, ambassadeur Gezond Gewicht.

Een lager ziekteverzuim leidt bovendien tot minder ongewenst verloop. Daardoor verlagen ook de wervings- en inwerkkosten. Het aanbieden van werkfruit buiten de lunch om is onbelast en voor bedrijven fiscaal aftrekbaar.

Bron: De Telegraaf